Consumer Credit Protection Act
What is the size rule for Consumer Credit Protection Act?
For Consumer Credit Protection Act, size rule is no employee-count threshold; requirement is No employer may discharge any employee by reason of the fact that his earnings have been subjected to garnishment for any one indebtedness; counting note is the maximum part of the aggregate disposable earnings of an individual for any workweek which is subjected to garnishment may not exceed (1) 25 per centum of his disposable earnings for that week, recorded from its source on 2026-09-29; source re-checked 2026-11-01.
No employer may discharge any employee by reason of the fact that his earnings have been subjected to garnishment for any one indebtedness.
— uscode.house.gov, retrieved 2026-09-29
- Law
- Consumer Credit Protection Act our reading
- Full name
- Consumer Credit Protection Act verified
- Size rule
- no employee-count threshold our reading
- Requirement
- No employer may discharge any employee by reason of the fact that his earnings have been subjected to garnishment for any one indebtedness verified
- Counting note
- the maximum part of the aggregate disposable earnings of an individual for any workweek which is subjected to garnishment may not exceed (1) 25 per centum of his disposable earnings for that week verified
Values marked our reading are our classification of what the source says — the source does not print them in those words. The quote below is the evidence for each one; judge it yourself.
Where each value comes from
This source states these in separate places, so each value is shown with the passage that states it.
Law and Full name
may be cited as the 'Consumer Credit Protection Act'.
Size rule and Requirement
No employer may discharge any employee by reason of the fact that his earnings have been subjected to garnishment for any one indebtedness.
Counting note
Except as provided in subsection (b) and in section 1675 of this title, the maximum part of the aggregate disposable earnings of an individual for any workweek which is subjected to garnishment may not exceed (1) 25 per centum of his disposable earnings for that week, or
— all from uscode.house.gov, retrieved 2026-09-29
Sources
- uscode.house.govhttps://uscode.house.gov/view.xhtml?req=granuleid:USC-prelim-title15-section1674&num=0&edition=prelim
- uscode.house.govhttps://uscode.house.gov/view.xhtml?req=granuleid:USC-prelim-title15-section1673&num=0&edition=prelim
- uscode.house.govhttps://uscode.house.gov/view.xhtml?req=granuleid:USC-prelim-title15-section1601&num=0&edition=prelim