Repair pits, service pits, and assembly pits less than 10 feet in depth · 1910.28 Duty to have fall protection and falling object protection
What is the trigger height for Repair pits, service pits, and assembly pits less than 10 feet in depth · 1910.28 Duty to have fall protection and falling object protection?
For Repair pits, service pits, and assembly pits less than 10 feet in depth, standard is 1910.28 Duty to have fall protection and falling object protection; trigger height is less than 10 feet (3 m) deep; required protection once triggered is The use of a fall protection system is not required for a repair pit, service pit, or assembly pit that is less than 10 feet (3 m) deep; subpart is Subpart D —Walking-Working Surfaces; cfr paragraph is 29 CFR 1910.28(b)(8), recorded from its source on 2026-08-25; source re-checked 2026-11-01.
(8) Repair pits, service pits, and assembly pits less than 10 feet in depth. The use of a fall protection system is not required for a repair pit, service pit, or assembly pit that is less than 10 feet (3 m) deep, provided the employer:
— ecfr.gov, retrieved 2026-08-25
- Hazard situation
- Repair pits, service pits, and assembly pits less than 10 feet in depth verified
- Standard
- 1910.28 Duty to have fall protection and falling object protection
- Trigger height
- less than 10 feet (3 m) deep verified
- Required protection once triggered
- The use of a fall protection system is not required for a repair pit, service pit, or assembly pit that is less than 10 feet (3 m) deep verified
- Subpart
- Subpart D —Walking-Working Surfaces
- CFR paragraph
- 29 CFR 1910.28(b)(8) our reading
Values marked our reading are our classification of what the source says — the source does not print them in those words. The quote below is the evidence for each one; judge it yourself.
Source
- ecfr.govhttps://www.ecfr.gov/current/title-29/subtitle-B/chapter-XVII/part-1910/subpart-D/section-1910.28