Reference Source

top-tie-maximum-distance-from-top

What is the paragraph citation for top-tie-maximum-distance-from-top?

For top-tie-maximum-distance-from-top, paragraph citation is 1926.451(c)(1)(ii); type of requirement is maximum distance; value (imperial) is the 4:1 height; applies to is The top guy, tie or brace of completed scaffolds, recorded from its source on 2026-08-31; source re-checked 2026-11-01.

The top guy, tie or brace of completed scaffolds shall be placed no further than the 4:1 height from the top.

— ecfr.gov, retrieved 2026-08-31

Requirement ID
top-tie-maximum-distance-from-top our reading
Paragraph citation
1926.451(c)(1)(ii) our reading
Type of requirement
maximum distance our reading
Value (imperial)
the 4:1 height verified
Applies to
The top guy, tie or brace of completed scaffolds verified
Regulation section heading
Criteria for supported scaffolds verified
Sourceecfr.gov
Verified
Review by
DatasetEvery numeric requirement in OSHA's scaffold standard (29 CFR 1926.451) — dimensions, strengths, angles, safety factors and trigger heights

Values marked our reading are our classification of what the source says — the source does not print them in those words. The quote below is the evidence for each one; judge it yourself.

Where each value comes from

The value above is stated away from the sentence quoted with the answer, so the passage that states it is shown here too.

Regulation section heading

(c) Criteria for supported scaffolds.

— all from ecfr.gov, retrieved 2026-08-31

Source

Last verified against source: . Due for re-check by . This page as Markdown · OKF bundle · full dataset as JSON.