Each employee on a scaffold more than 10 feet (3.1 m) above a lower level · 1926.451 General requirements
What is the trigger height for Each employee on a scaffold more than 10 feet (3.1 m) above a lower level · 1926.451 General requirements?
For Each employee on a scaffold more than 10 feet (3.1 m) above a lower level, standard is 1926.451 General requirements; trigger height is more than 10 feet (3.1 m) above a lower level; required protection once triggered is shall be protected from falling to that lower level; subpart is Subpart L —Scaffolds; cfr paragraph is 29 CFR 1926.451(g)(1), recorded from its source on 2026-08-25; source re-checked 2026-11-01.
(1) Each employee on a scaffold more than 10 feet (3.1 m) above a lower level shall be protected from falling to that lower level. Paragraphs (g)(1) (i) through (vii) of this section establish the types of fall protection to be provided to the employees on each type of scaffold. Paragraph (g)(2) of this section addresses fall protection for scaffold erectors and dismantlers.
— ecfr.gov, retrieved 2026-08-25
- Hazard situation
- Each employee on a scaffold more than 10 feet (3.1 m) above a lower level verified
- Standard
- 1926.451 General requirements
- Trigger height
- more than 10 feet (3.1 m) above a lower level verified
- Required protection once triggered
- shall be protected from falling to that lower level verified
- Subpart
- Subpart L —Scaffolds
- CFR paragraph
- 29 CFR 1926.451(g)(1) our reading
Values marked our reading are our classification of what the source says — the source does not print them in those words. The quote below is the evidence for each one; judge it yourself.
Source
- ecfr.govhttps://www.ecfr.gov/current/title-29/subtitle-B/chapter-XVII/part-1926/subpart-L/section-1926.451